top of page

Latviešu jogas Guru Dr. Harijs Dīkmanis

Latviešu jogas Guru Dr. Harijs Dīkmanis, kurš ar jogas praksēm (pranayama) spēja sev apturēt un atjaunot sirdsdarbību.

Vai zini, ka ASV ir sarakstīta grāmata par latviešu jogu?

Amerikā 2016. gadā izdota viņa audzēknes Marion McConnell atmiņu grāmata par savu skolotāju "Vēstules no jogas meistariem". Tajā apkopotas unikālas vēstures un jogas zināšanu liecības- izcilu Indijas jogas Skolotāju personiskās vēstules Harijam Dīkmanim.

Harijs dzimis 1895. gadā Tukumā.


Vadīja "Jogas zinātņu centru Latvijā". Personiski, regulāri sarakstījās un saņēma zināšanas no šobrīd pasaulē ļoti augsti atzītiem un slaveniem Indijas Guru, piemēram, Swami Sivananda, Sri Ramana Maharshi, Paramahansa Jogananda un vairāk par 100 citiem jogiem.


Dīkmanis zināja 9 valodas un tulkoja latviski daudzas grāmatas par jogu, kuras Krievu okupācijas rezultātā tika iznīcinātas. Atsevišķas grāmatas no dažādām Indijas valodām Harijs ir tulkojis vācu un krievu valodās.


Dr. Harijs Dīkmanis ir sarakstījis grāmatas par Swami Sivananda. Savukārt 1946. gadā Sri Paramahansa Jogananda (pasaulē vispārdotākās garīga rakstura grāmatas "Joga autobiogrāfija" autors) personiski izkārtoja Harijam ar sievu izbraukšanas iespēju uz ASV, kas tika izmantota.


Harija Amerikas audzēkne Marion McConnell apkopoja savā grāmatā par Hariju un jogu 750 vēstules kuras rakstītas no vairāk kā 100 Indijas Skolotājiem Harijam Dīkmanim, laika posmā no 1930. - 1979. gadam.


Dīkmanis sūtīja vienlaikus vienu un to pašu jautājumu vairākiem Indijas Guru, saņemot attiecīgo jogas skolu redzējumam atbilstošas atbildes, kuras vēlāk Harijs centās īstenot savā 50 gadu ilgajā jogas praksē.


Lejuplādēt grāmatu angļu valodā par Dr. Sri Yogiraj Harry Dickman dzīvi un sarakstēm:




Comments


Escape to Paradise 1_edited.jpg
bottom of page