top of page

Domu spēks ir pilnīgi viss.

Updated: Aug 18, 2023


Maldīgi ir vārdu salikumu "domu spēks" ierobežot ar savu vēlmju piepildīšanu bez nekādas piepūles.

****

Meditācijā tiek uzskatīts, ka domas ir lielākais šķērslis praksē (šis ir viens "domu spēka" piemērs). Patiesībā, termins "meditācija" nozīmē būšanu prāta klusumā, kad domu plūsma ir pilnībā rimusies.


No citas puses raugoties, tieši ar savu domu spēku mēs varam mainīt un panākt burtiski absolūti visu. Domu spēks, ja ir ievirzīts negatīvi, var pilnībā mūs iznīcināt. Pareizi vērsts domu spēks var sniegt faktiski visu, celt mūs gan materiāli pasaulīgos, gan garīgos augstumos. Iepazīt un pārvaldīt savas domas ir mūsu lielākais spēks, uzreiz aiz pilnīga prāta klusuma.


Ceļā uz meditāciju mēs katrs varam pieredzēt, ka domu spēks ir gandrīz neuzveicams, ja dodam sev uzdevumu to pilnībā apturēt. Tomēr, jo vairāk savas domas sakārtojam, atmetot prātā visu lieko, jo vairāk mēs spējam pieredzēt jaunu domu spēka īpašību. Īpašību, kad mazāk mums kļūst domu, katrai no tām rodas būtiski lielāka jauda.

***

Viens no manas dzīves labākajiem lēmumiem 23 gadu vecumā bija mainīt savu domu automātisko virzienu. Sāku burtiski medīt visas negatīvās domas un mainīt tās uz pozitīvām. Jo labāk tas izdevās, jo labāka kļuva mana dzīve. Tik lielā mērā, ka varēju sev izteikt apgalvojumu “Man ir viss! Un tas vēl nav viss!”.


Esmu pieredzējis, gan kā domu spēks cilvēkiem rada slimības, nelaimes, bankrotu, postu, gan kā ar domu spēku tiek fiziski materializēti reāli priekšmeti, esmu pieredzējis, kā domu spēks dziedina no smagām saslimšanām un īsteno neticamas vēlmes.


Domu spēks ir instruments. Ļoti jaudīgs. Tas darbojas bez pārtraukuma (izņemot jogus), vienalga, vai to vēlies, vai nē.

Jautājums, vai šis instruments darbojas Tavā labā, vai arī regulāri Tu no tā gūsti traumas.


Pilnīgi viss ko redzam sev apkārt ir domu spēka sekas. Jā! Ēkas, ielas, biznesi, labdarības projekti - itin viss… Protams, tas varētu šķist pašsaprotami, ka cilvēka radītais ir sekas domai un reprezentē tās spēku. Tomēr domu spēks ir ne tikai mūsu iekšējā pasaule, bet pilnīgi viss ko pieredzam “itkā” ārēji, tajā skaitā pļavas, koki, saule... Kāpēc itkā? Jo viss kas izskatās “ārējs”, tiek pieredzēts iekšēji. Tevī. “Ārējās pasaules” pieredze ir prāta/domu/uzskatu sistēmu/zināšanu interpretācija par Tavu maņu orgānu sniegtajiem impulsiem. Tātad, pilnībā iekšējs process. Tas arī vēl nav viss, jo katrs var iet dziļāk izpētē un meditācijas laikā ieraudzīt, ka tas ko pieredzi ir nekas cits, kā paša radīta projekcija.

***

Tagad aplūkosim vēl kādu maldīgu apgalvojumu – domāju, tātad esmu.

Nē, domāšana ir neatkarīgs no esamības process. Esība ir ārpus domāšanas. Bez domām, esība nezūd un nemainās. Domas bez esības nav iespējamas, esība bez domām, jā. Pavēro!

Pievērs uzmanību kā izpaužas tieši Tavs domu spēks.

Tu pat ķermeni nespēj pakustināt iesākumā nepielietojot domu spēku, jo sākumā Tu prātā "dod" uzdevumu ķermenim piecelties, dod uzdevumu iet uz ledusskapi...

Vēl vairāk, Tu arī nespēj ilgi nekustēties bez sava domu spēka. Jo, lai piemēram, stundu sēdētu krēslā pilnīgi nekustīgs, Tev tam ir jādod uzdevums un tas nav nemaz tik viegli.

Ja to mēģināsi, ieraudzīsi, kā Tavas domas uzsāks cīņu. Viena doma teiks, lai pārstāj būt nekustīgs, otra centīsies pieturēties pie sākotnējā plāna, stundu nekustēties. Tu ieraudzīsi milzīgu, iekšēju konfliktu savās domās un rezultātā, viena doma uzveiks otru.

Tātad, bez domu spēka Tu nespēj, ne sēdēt krēslā, ne nesēdēt tajā.

コメント


Escape to Paradise 1_edited.jpg
bottom of page